
Αν αρέσει και σε εσένα να ξεκινάς τη μέρα σου τρώγοντας πρωινό, όπως και σε εμάς, τότε σίγουρα θα σου αρέσει η σημερινή συνταγή σπιτικής πραλίνας φουντουκιού με μόλις τρία υλικά!
Ως παιδί, είχα πάθος με την πραλίνα φουντουκιού, την οποία προτιμούσα -σχεδόν αποκλειστικά- με φέτα ψωμί για το πρωινό μου και φυσικά με το κουτάλι, ως επιδόρπιο, όλες τις ώρες της ημέρας. Πλέον, προτιμώ να έχω περισσότερη ποικιλία και να κάνω υγιεινές επιλογές στη διατροφή μου, αποφεύγοντας τις υπερ-επεξεργασμένες τροφές. Έτσι, άρχισα να προτιμώ αλείμματα καρπών όπως η αγνή πάστα φουντουκιού, η οποία και αποτελεί τη βάση της συνταγής για την πραλίνα φουντουκιού. Σε μια μικρή παραλλαγή αυτής της συνταγής, την φτιάχνω πάντα σε μεγάλη ποσότητα… για να υπάρχει στοκ, καθώς εξαφανίζεται σε χρόνο dt!
Υλικά:
- 350 γρ. πάστα φουντουκιού
- 250 γρ. κουβερτούρα
- 80 γρ. μέλι
Εκτέλεση:
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπωλ με τη μέθοδο μπεν-μαρί, σε μέτρια φωτιά. Αποσύρουμε το μπωλ από την κατσαρόλα με το ζεστό νερό και προσθέτουμε το μέλι και την πάστα φουντουκιού.
Ξαναβάζουμε το μπωλ στο ζεστό νερό, ανακατεύοντας καλά τα υλικά για να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μοιράζουμε την πραλίνα σε βαζάκια (οι συγκεκριμένες ποσότητες βγάζουν περίπου 600 ml) και… απολαμβάνουμε!
Αποθηκεύουμε την πραλίνα μας σε δροσερό και σκιερό μέρος.
ΥΓ. Αν δεν έχετε ξαναδοκιμάσει πάστα φουντουκιού, προτείνω να δοκιμάσετε αυτήν της εταιρείας Γεύσεις Νικέζη, που φτιάχνεται 100% από ελληνικά φουντούκια, χωρίς προσθήκη συντηρητικών. Δε θα το μετανιώσετε!
Σχολιάστε